SIK SORULAN SORULAR

Karşılaşılması muhtemel problemler ve çözümleri

  1. 80-100 µ kalınlıkta boyanmış yaklaşık 10 m² lik bir yüzeye sahip parçaların boyalarını sökmek istiyoruz. Ne kadar boya sökücü kullanmamız gerekir?
    Öncelikle boyanın cinsini tespit etmeniz gerekir. Çünkü polyester ve epoksi boyalar farklı özellikler taşırlar. Boya sökücüleri de farklıdır. Dış mekanlarda kullanılacak parçalarsa boyaları polyester olacaktır. Bu durumda 20 kg boya sökücüye ihtiyacınız olacaktır.
  2. Banyolarımız çok çamurlu, nozüller sık sık tıkanıyor, eşanjörde tıkanmadan kaynaklanan arızalar oluyor, bize önerebileceğiniz bir çözümünüz var mı?
    Klasik fosfat banyoları çamur oluşturur. Son dönemde geliştirilen nanoteknolojik kaplamalar ise çökelti oluşturmaz ya da önemsenmeyecek derecede az oluşturur. Bu kimyasalları kullanabilirsiniz. PRONANO bu sorunları çözecek mevcut ürünümüzdür. PRONANO ile kesintisiz, bakım yapma ihtiyacı duymadan daha uzun süre imalata devam edilebilir. Eğer ki çinkofosfat kaplama yapıyorsanız o halde çamur oluşturmayan çinkofosfat ürünümüz hakkında firmamızdan bilgi edinebilirsiniz.
  3. Boyadığımız ürünlerimizde minimum 400 saat tuz testi dayanımı isteniyor, bunu nasıl sağlayabiliriz?
    Bu dayanımı çinko fosfat kimyasalları ile elde edebilirsiniz, fakat çok çökelti oluşturması, banyo kontrollerinin zor oluşu ve yüksek sıcaklıklarda çalışması gibi dezavantajları vardır.
    Diğer bir alternatifse spray hatlarda oda sıcaklığında, daldırma proseslerde 45-50º C de çalışabilen çökelti oluşturmayan nanoteknoloji ürünü kimyasallardır.
  4. Galvaniz boyamaktayız. Boyada yapışma problemi yaşıyoruz. Ne yapmalıyız?
    Galvaniz yüzeyler pürüzsüz ve parlak yüzeylerdir. Boyanmadan önce fiziksel ya da kimyasal yollarla yüzeyinin aşındırılması gerekir. Bu işlem için biz PROMIX 36 yı müşterilerimize veriyoruz. Her türlü testi başarıyla geçen boyalı yüzeyler elde ediyorlar.
  5. Isıtma sorunum var, bir çözüm önerebilir misiniz? Soğuk fosfat var mıdır? Yapılması sağlıklı mıdır?
    Soğuk fosfat banyoları kalitesi düşük kaplamalar meydana getirir. Tuz testi dayanımları 50 ila 90 saat arasında değişir. Boya çok özenli de yapılsa sonuç değişmeyecektir. Bizim önerimiz demir fosfat banyolarını 45-55 º C sıcaklıklara çıkartmanız, böylece tuz testi dayanımları 200-250 saatlere ulaşacaktır. Fakat ısıtma imkanınız yoksa, soğuk banyolarla çalışmak zorundaysanız nanoteknoloji ürünlerini tercih edebilirsiniz. Nanoteknoloji kimyasalları, soğuk kaplama yapabilme kabiliyetine sahiptir. Ortalama tuz testi dayanımları şebeke suyu ile 400 saat , deiyonize su ile 600-700 saat civarındadır. Uygun pasivasyon kimyasalları ile birlikte kullanıldığında bu dayanım süresi 1000 saati geçer. 
  6. İşletmemizde kapasitemizi arttırmak istiyoruz. Bunun için konveyör hattımızı hızlandırmayı sağlayacak yüzey işlem kimyasalları temin edebilir miyiz?
    Size önerebileceğimiz iki ürünümüz var. PRONANO ile 30-45 saniye işlem süresi ile kaliteli bir kaplama elde edilebilir. Yine bu süre içerisinde yağ alma işlemini sağlıklı bir şekilde yapabilecek bir ürüne ihtiyaç var. Bunu da soğuk ya da sıcak çalışabilen yağ alma malzememiz PROMIX 78 ile sağlayabilirsiniz. Her iki malzemede birinci tankın içerisinde karıştırılır  ve metal burada hem yağı alınır hemde kaplanır. Ardından durulama ile iki kademede işlem tamamlanır.
  7. Nanoteknoloji Ürünleri Metal Yüzeyinde Nasıl Bir Kaplama Meydana Getirir?
    Nanoteknoloji kimyasalları metal yüzeyinde ince bir kaplama meydana getirmesine rağmen kaplama kalitesi çinko fosfat kaplama dayanımındadır. Nanoteknoloji yağ alma kimyasalları ile uyumlu bir şekilde çalışarak tek kademede oda sıcaklığında dayanımı yüksek kaplamalar meydana getirirler. Bu yeni nesil çevre dostu nanoteknoloji kimyasallarının önümüzdeki yıllarda daha da yaygınlaşarak hem demir fosfat hem de çinko fosfat kaplama kimyasallarının yerini alacağını öngörmek yanlış olmaz. Nitekim halihazırda kendi müşterilerimiz düşünülenin aksine maliyetlerini yükseltmeden ve hatta düşürerek daha kaliteli, daha çevreci ve uygulaması daha kolay nanoteknoloji kimyasallarını kullanmaya başlamışlardır.
  8. PROMIX 78 i sıcakta kullanabilir miyiz?
    40-50º C de soğuk iken kullandığınız konsantrasyonun yarısı ile kullanabilirsiniz.
  9. Soğuk çalışabildiğini söylüyorsunuz. PROMIX 78 soğukta köpürmeyecek mi? Aşırı köpük kesici kullanımı kaliteyi olumsuz etkilemez mi?
    PROMIX 78 noniyonik esaslı değildir. Hiçbir şartta köpürmez ve köpük kesici kullanmazsınız.
  10. Soğuk çalışan yağ alma işleminde kimyasal, metal yüzeyine yapışıp kalmaz mı?
    Noniyonik esaslı yağ almalar için doğru olabilir. Ancak PROMIX 78 için söz konusu değildir.
  11. Soğuk Yağ Alma İşlemi Nasıl Yapılır?
    Soğuk yağ alma işlemi oda sıcaklığında püskürtme sistemlerde gerçekleştirilir. Soğuk yağ alma kimyasalı oda sıcaklığında %2- 3 ve 30-40 C de ise %1-1,5 konsantrasyonlarda verimli şekilde çalışır. Soğuk yağ alma kimyasalı hiçbir şekilde metal yüzeyine yapışmaz ve metale zarar vermez. Yıkama banyolarına yapılan az miktardaki soğuk yağ alma ilaveleri ile banyo haftalarca dökülmeden kullanılabilir. Bu özelliği ile de soğuk yağ alma kimyasalı banyo ömrü açısından diğer yağ alma kimyasallarına göre büyük avantaj sağlar.